SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Raziskovalke in raziskovalci Fakultete za farmacijo (FFA), Katedra za klinično biokemijo, so pripravili predavanje o sladkorni bolezni – vzroke za nastanek bolezni, njene znake, način spremljanja in zdravljenje. Poslušalci bodo spoznali osnovne značilnosti sladkorne bolezni in se poučili o možnostih njenega preprečevanja.


Predavanje bo v petek, 27. 11., ob 17:30 prek povezave MS Teams. Predavali in svetovali bosta doc. dr. Nataša Karas Kuželički, mag. farm. in doc. dr. Alenka Šmid, mag. farm..Povezava do dogodka:

Join Microsoft Teams Meeting
Learn more about Teams