SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Oddelek za kemijo in biokemijo (FKKT). Letošnji dogodek za ERN »Ura kemijskih poskusov«  bo potekal na FKKT v petek, 27. novembra ob 18. uri v predavalnici B na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo, Večna pot 113. Prikazani poskusi bodo imeli za »rdečo nit« energijo, ki se pri nekaterih procesih porablja, pri drugih sprošča, oboje pa se lahko dogaja počasi ali hitro, predvsem pri sproščanju lahko tudi zelo hitro. Razlage ne bo veliko, bo kratka in poljudna, primerna za vsakogar, ki se nam bo pridružil, poskusi pa sami po sebi zanimivi.
Ker je že znano, da obiskovalci v predavalnico zaradi preprečevanja širjenje okužbe COVID-19 ne bose mogli priti, boste dogodek lahko spremljali po videokonferenčni zvezi preko CISCO Webex Meeting sistema, ki je nameščen v tej predavalnici. 


Dogodek se bo neposredno prenašal preko CISCO Webex Meeting sistema. Spremljanje bo možno ob 18. uri na:


Povezava: https://fkkt-uni-lj.webex.com/fkkt-uni-lj/j.php?MTID=m22d9860a5df9edd270642026b03e3bba
Meeting number: 121 113 1078
Password: Poskusi

📺 VIDEO: Posnetek dogodka