SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Raziskovalke in raziskovalci Oddelka za arheologijo Filozofske fakultete v Ljubljani predstavijo kaj je arheologija in s čim se ukvarjajo arheologi. Človeškega življenja in bivanja, današnjega in nekdanjega, ni mogoče opisati ali razumeti na en sam način in niti ne z eno samo vedo. Da bi arheologija lahko odgovorila na tako velik izziv, je morala v svoje raziskave vključiti številne druge vede in njihova spoznanja ter metode dela, od jezikoslovja do fizike, antropologije do računalništva, umetnostne zgodovine in geologije in še mnogo drugih ved.
Dogodek lahko spremljate 27. 11.2020 ob 11. uri na povezavi https://arheolog.eu/.
Več odgovorov o arheologiji pa boste našli na You Tube kanalu Arheolog.
Dogodek Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! poteka v sodelovanju s projketom HERISTEM.


📺Arheologija 


 The phenomenon of human life and our living in the world, now or in the past, is simply impossible to describe and understand in one single way or with one single science. To answer such great challenge, archaeology has to take advantage of many sciences and their research methods, from linguistics to physics, anthropology to computing, art history to geology and so much more.


The event starts on November 27, 2020 at 11AM at https://arheolog.eu/.
More information about archeology on You Tube chanel Arheolog.


📺Archeology