SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Vabljeni z nami v svet mavričnih barv sadja in zelenjave, in pomena njihovih sestavin za ohranjanje zdravja. Otroke čaka seznam mavrica zdravja, malo starejše pa odgovori na vprašanja ali obstajajo nadomestki in bližnjice za ohranjanje zdravja, o antioksidantih, sladkorju in priporočenih količinah. 

O obravnavanih temah bomo odgovarjali tudi na vaša vprašanja, če nam jih boste zastavili dne 27.11.2020 od 17.30 do 19.30 preko povezave, ki bo 27.11. na spletni strani Zdravje v barvah, vas bodo odgovori čakali od 1.12.2020 na spletni strani Zdravje v barvah. Zaradi omejitev programske opreme prosimo, da zapišete vaše vprašanje z do 250 znaki. Aktivnost so pripravili raziskovalke in raziskovalci Medicinske fakultete UL.


S klikom na sliko vstopite v portal Zdravje v Barvah


📺 VIDEO:Antipksidanti Welcome to explore with us the rainbow colours of fruit and vegetables, and their importance for health. A printable Healthy Rainbow list awaits the children. Answers to questions on the substitutes and shortcuts to stay healthy, on antioxidants, sugar and recommended amounts are prepared for grown-up children. We are looking forward to hearing from you about the discussed topics on 27/11/2020 from 5.30 pm to 7.30 pm through the link accessible from the Healthy Colours webpage. The answers will be posted in the Q&A section by December 1, 2020, at the Healthy Colours webpage.


Click on the picture to enter the page Healthy Colors


 Raziskovalke in raziskovalci Fakultete za medicino (MF). Človeško telo je sestavljeno iz več kot bilijona (milijon milijonov oz. 1 000 000 000 000) celic, ki pa so premajhne, da bi jih videli s prostim očesom. Skrivnostni svet celic se nam razkrije šele ob pogledu skozi okular mikroskopa. Vabljeni, da v mikro-svet pogledate s pomočjo mikroskopov na Inštitutu za biofiziko Medicinske Fakultete!

📺 Za vstop v mikro-svet kliknite na sliko