SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Opozarjajo nas, da je kajenje škodljivo, pa vendar v vsakdanjem življenju dolgo časa ne opazimo, da bi nam lahko kajenje ali pasivno kajenje škodilo. Raziskovalke in raziskovalci Zdravstvene in Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani smo pogledali v kožo, tako, da smo izmerili količino s starostjo povezanih sprememb beljakovin kože. Več si lahko ogledate v kratkem filmu Dim. Vabljeni! 


📺 VIDEO si lahko pogledate tudi na povezavi: https://csr-lab.si/zdravjevbarvah/


We are surrounded by warnings that smoking is harmful, yet most of the smokers seem to be doing fine. Researchers from the Faculty of Health Sciences and Faculty of Medicine of the University of Ljubljana looked into the skin by measuring amounts of age-related modifications of skin proteins. Welcome to the movie Smoke.


📺 To view the movie, click on the following link: https://csr-lab.si/en/healthy-colours/


 

 


Raziskovalke in raziskovalci Zdravstvene fakultete UL, Oddelek za delovno terapijo. Glavni cilj aktivnosti je večja ozaveščenost staršev, otrok  in mladostnikov ter učiteljev o negativnih vplivih pretežke in neprimerno uporabljene šolske torbe;razlikovati med ustrezno in napačno nošnjo šolske torbe, upoštevati priporočila glede ustrezne teže šolske torbe, ustrezno napolniti šolsko torbo, ustrezno prilagoditi šolsko torbo, nahrbtnik, torbo za prosti čas in ustrezno prilagoditi delovni prostor.


Povezave do vsebin:
Video prikaz pravilne uporabe šolske torbe
Slikanica Piščanec Pero in šolska torba
Pesem Piščanec Pero in šolska torba
Video predstavitev pravilne rabe šolske torbe
Slikovna prezentacija pravilne rabe šolske torbe