SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Raziskovalci Univerze v Ljubljani z različnih raziskovalnih področij (FF, FMF, BF, VF, FKKT) predstavijo poklic raziskovalca, kaj to pomeni in zakaj so se za ta poklic odločili. Dokumentarni film je nastal v projketu Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! 2018/2019. 

Dokumetarni film Raziskovanje je pustolovščina za um bo predvajan v petek, 27. 11. 2020, na RTV SLO 2 (spored) ob 17:05 uri


📺 VIDEO: