SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Pisarna za prenos znanja UL se bo predstavila s predstavitvijo v petek, 27. 11.2020, ob 10. uri. Izvedena bo preko orodja Zoom.


Delavnico bosta izvedla Dominik Bagola in Nina Smerdu, pridružil pa se jima bo tudi Martin Lipovšek, ki je nedavno zaključil magistrski študij na UL FF. Predstavil bo svojo inovacijo in kako pri njenem razvoju in oblikovanju sodelujemo v Pisarni.


Vsebina: Inovacije s področij družboslovja, humanistike in umetnosti – ULovimo potencial!


1. Predstavitev aktivnosti za prenos znanja na UL
2. Splošno o intelektualni lastnini
3. Raznolik portfelj univerzitetne intelektualne lastnine 
4. Razlika med prenosom znanja in prenosom tehnologij 
5. Izzivi prenosa netehnološkega znanja na trg 
6. Netehnološko znanje v akciji – predstavitev dobre prakse (Martin Lipovšek)


Več informacij: spletna stran dogodka


Spletna povezava do dogodka: Zoom.

📺 VIDEO: Posnetek dogodka