SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Stavba Montanistika, ki je del Naravoslovnotehniške fakultete, je z arhitekturnega vidika izjemen objekt, ki je vpisan v register kulturne dediščine. Notranjost objekta krasijo številni kamniti elementi, ki stavbi poudarijo njeno monumentalnost, nosijo pa tudi pomembno informacijo o pridobivanju in uporabi naravnega kamna v preteklosti. Z geološkega vidika hodniki in avla Montanistike predstavljajo poseben geološki muzej, ki kot tak združuje naravno in kulturno dediščino.
Geologi z Oddelka za geologijo Naravoslovnotehniške fakultete in Geološkega zavoda Slovenije ter grafiki (mentorji in študenti) s Katedre za informacijsko in grafično tehnologijo Naravoslovnotehniške fakultete) stavbo postavili v virtualno okolje. Sprehod bo možen v slovenskem in angleškem jeziku.

Sprehod bomo preko spletnih povezav in dodatnih opisov zanimivosti v stavbi začeli že v ponedeljek, 23.11. in bo trajal do petka, 27.11., ko boste stavbo lahko v celoti raziskovali preko interaktivnih povezav na spletni strani Oddelka za geologijo.

Spremljajte dogodek na socialnih omrežjih: 
Oddelka za geologijo (https://www.facebook.com/ntfgeo) 
projekta Humanistika, to si ti!. 


Če ste dogodek zamudili, si ga lahko ogledate na strani:
https://www.ntf.uni-lj.si/og/news/zgodbe-montanistike-v-svetu-navidezne-resnicnosti-2/
https://www.ntf.uni-lj.si/og/en/news/stories-of-montanistika-in-the-world-of-virtual-reality-2/

YOU ROCK!