SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Rektorat Univerze v Ljubljani (v okviru projekta OpenAIRE-Advance) in Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani pripravljata Posvet o spreminjanju vrednotenja raziskovalne dejavnosti. Glavni pudarki posveta bodo Deklaracija DORA, evropske smernice, primeri dobrih praks iz tujine in slovenski okvir. 


Posvet bo potekal preko aplikacije Zoom z neposrednim prenosom na YouTube (dostopno na zavihku “Video”). Prijava na posvet preko Zoom aplikacije je obvezna in brezplačna (PRIJAVA). Prijavljeni boste pred posvetom na e-pošto prejeli Zoom povezavo. Na zavihku “Video” bo možno spremljati neposredni prenos na YouTube (prijava ni potrebna).
Gostje iz tujine bodo predavali v angleškem jeziku. Moderatorji bodo sodelujoče predstavili v slovenskem jeziku.


Podrobnejši program si lahko ogledate na povezavi PROGRAM ali angleškem jeziku na povezavi PROGRAMME.