SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Geologija je temelj razvoja moderne družbe. Kljub temu pa je tematika v formalnem izobraževalnem sistemu predstavljena pomanjkljivo. Z željo ustrezne priprave mladih na uspešno spopadanje z izzivi prihodnosti, na Geološkem zavodu Slovenija, v več EU projektih soustvarjamo učna gradiva in inovativna učila, ki tematiko geologije predstavijo na sodoben način. Da boste kot učitelji seznanjeni z možnostmi vključevanja pripravljenega gradiva v svoje delo in s tem prispevali k boljšemu izobraževanju mladih, vas vabimo, da se nam pridružite na predavanju. Predstavili vam bomo pripravljena učila ter način poučevanja z igrifikacijo, ki ga lahko uporabite v svojem razredu.
Geološki zavod Slovenije kot partner projektne aktivnosti Naravoslovnotehniške fakultete UL prireja predavanje, ki bo potekalo v živo na YouTube kanalu BetterGeo Education, 27. 11. 2020, ob 14.00 uri in bo trajalo 45 minut. Namenjeno je formalnim in neformalnim izobraževalcem otrok v osnovnih šolah.
Potek:
Kratka predstavitev pomena geologije za sodobno družbo
Kratka predstavitev učnih orodij (igra Minecraft z dodatkom BetterGeo, KamenCheck aplikacija) 
Demonstracija uporabe učnega materiala


📺 VIDEO: posnetek dogodka