SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Projekt Evropska noč raziskovalcev, ki je financiran v okviru akcij Marie Skłodowska-Curie, je evropski dogodek, ki raziskovalce približa javnosti. Evropska noč raziskovalcev prikazuje raznolikost znanosti in njen vpliv na vsakdanje življenje državljanov ter spodbuja zanimanje za raziskovalno kariero - zlasti med mladimi. Leta 2019 je dosegel 1,6 milijona obiskovalcev v več kot 400 evropskih mestih in širše. Letos bo dogodek potekal v 29 državah v petek, 27. novembra 2020.

V EU kotičku se bomo družili z izbranimi gosti. Spregovorili bomo o znanosti, pomenu raziskovalcev in njihovega dela za družbo ter osvetlili, kako lahko različni programi financiranja, ki jih nudi Evropska unija, pripomorejo k razvoju njihove kariere. Ob 18. uri nas bosta z uvodnim nagovorom pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec ter dekan Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Roman Kuhar. Dogodek v živo lahko spremljate na povezavi: https://vzivo.sta.si/.


Program dogodka si lahko ogledate tukaj.