SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Raziskovalke in raziskovalci Biotehniške fakultete (BF). Hitre spremembe na številnih področjih tehnološkega razvoja so zaznamovale drugo polovico 20. in začetek 21. stoletja. Pričakovati je, da se bo tempo hitrih sprememb še nadaljeval. Spremembe so še posebej hitre na področju tehnološkega razvoja in vplivajo tudi na gospodarjenje z naravnimi viri. Številne rešitve, ki so se nam še pred dvajsetimi leti zdele nemogoče, so danes realnost. Biotehniška fakulteta je s svojim znanjem in raziskavami del teh rešitev ter še naprej prednjači tako v slovenskem kot tudi v mednarodnem prostoru. Oglejte si našo razstavo, kako na Biotehniški fakulteti z inženirskimi rešitvami dodajamo svoj košček k sestavljanki trajnostnega razvoja!


Razstavo si že lahko ogledate na spletni strani Biotehniške fakultete UL: http://www.bf.uni-lj.si/dekanat/raziskovalno-delo/inzenirsko-in-narava-za-potrebe-21-stoletja/ 

Otvoritev razstave pa bo 27. 11. 2020, ob 10. uri na povezavi: https://youtu.be/qMtsvgNcw0Q

📺 VIDEO: Posnetek otvoritve razstave: