SPLETNI DOGODKI EVROPSKE NOČI RAZISKOVALCEV 2020

 

Evropska noč raziskovalcev - Humanistika, to si ti! letos poteka na dan 27. 11. 2020. Ker želimo s projektom približati poklic raziskovalk in raziskovalcev splošni javnosti in spodbuditi mlade k začetku raziskovalne kariere, smo pripravili pester nabor dogodkov in aktivnosti. V preteklih letih je program Evropske noči raziskovalcev - Humanistika, to si ti! potekal na številnih lokacijah po vsej Sloveniji, zaradi epidemije Covid-19 pa smo letos vse dogodke prenesli v spletno okolje. Spodaj pritisnite na izbrano aktivnost in že lahko poslušate predavanje, si ogledate film ali razstavo in aktivno sodelujete v interaktivnih igrah.
Dogodki v progrmu si sledijo po časovnem zaporedju.

 

 

 

 


Pri zaključnem delu projekta Fenomen CHANEL sodelujejo študentke in študenti Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF, Univerze v Ljubljani pod mentorstvom prof. Almire Sadar, prof. Nataše Peršuh, prof. Elene Fajt in doc. Petje Zorec ter slovenski modni oblikovalci. V okviru projekta so študentke in študenti na osnovi sodobnih trajnostnih principov oblikovali malo črno obleko, ki naj bi bila prav tako univerzalna, brezčasna, radikalna in inovativna, kot je bila mala črna obleka Coco Chanel ob svojem nastanku pred skoraj 100 leti.  

Ob 19. uri bomo preko aplikacije Zoom razglasili 10 najboljših študentskih kreacij, ki bodo predstavljene tudi na letošnjem dogodku Elle Style Awards, ter podelili nagrade dvema najboljšima študentskima kreacijama.
Povezava do dogodka: https://uni-lj-si.zoom.us/j/97545040556, Meeting ID: 975 4504 0556.Za predstavitev so bili posneti modni video, modni katalog in modni editorial, ki bodo premierno vidni od 27. novembra dalje na spletni strani Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti! in spletni strani Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF. Celoten projekt Mala črna obleka si lahko ogledate tudi na spetni strani https://www.kotofolio.si/project/mala-crna-obleka/.

📺 VIDEO: Posnetek dogodka


🧥 Modni katalog malih črnih oblek:


📺 VIDEO:


🧥 Modni EDITORIAL: