O projektu

Evropska noč raziskovalcev 2018 je vseevropski projekt, kjer se v enem dnevu zvrstijo številni dogodki na temo raziskovanja in inovacij. Projekt Evropska noč raziskovalcev Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani s podnaslovom Humanistika, to si ti! vključuje v svoje dogodke tudi 14 drugih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. Glavni dogodek bo potekal 28. 9. 2018 s številnimi aktivnostmi, ki se bodo odvijale od 10:00 do 22:00. Na dan Evropske noči raziskovalcev 2018 bo potekalo kar 44 različnih aktivnosti s poudarkom na Evropskem letu kulturne dediščine.

Raziskovalci bodo zvezde noči, hkrati pa bodo na odru predstavljeni kot navadni ljudje z nenavadnimi službami. Vse aktivnosti na dan Evropske noči raziskovalcev bo zaključil glasbeni koncert na glavnem odru na Novem trgu.

S projektom želimo javnost seznaniti in ozavestiti o pozitivni vlogi dela raziskovalcev in s tem približati razumevanje ter vpliv dela raziskovalcev na vsakodnevno življenje občanov s posebnim poudarkom na mladih, ki se za karierno pot še odločajo.


Izvajalci

Univerza v Ljubljani s sodelujočimi fakultetami in akademijami ima infrastrukturo, potrebno za izvedbo projekta. Sledi seznam fakultet, ki soizvajajo projekt »Humanistika, to si ti!«, in iz katerih prihajajo raziskovalci in predlagatelji aktivnosti:

1. FF – Filozofska fakulteta2. AGRFT – Akademija za gledališče, radio, film in televizijo3. ALUO – Akademija za likovno umetnost in oblikovanje4. FDV – Fakulteta za družbene vede5. BF – Biotehniška fakulteta6. FKKT – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo7. FRI – Fakulteta za računalništvo in informatiko8. EF – Ekonomska fakulteta9. FE – Fakulteta za elektrotehniko10. FMF – Fakulteta za matematiko in fiziko11. MF – Medicinska fakulteta12. NTF – Naravoslovnotehniška fakulteta13. FFA – Fakulteta za farmacijo14. VF – Veterinarska fakulteta15. FA – Fakulteta za arhitekturo