O projektu

V petek, 27. 9. 2019, bodo ulice, trge in parke zasedli raziskovalke in raziskovalci petnajstih fakultet in akademij Univerze v Ljubljani. Predstavili bodo svoje delo in prisluhnili vsakomur, ki mu radovednost zastavlja vprašanja. Evropska noč raziskovalcev je projekt, ki se odvija v več kot 350 evropskih mestih istočasno in prireja številne dogodke na temo raziskovanja in inovacij. Evropska noč raziskovalcev Univerze v Ljubljani s podnaslovom Humanistika, to si ti! letos prireja 50 dogodkov v Ljubljani in drugih mestih po Sloveniji, s katerimi želi javnost seznaniti in ozavestiti o pozitivni vlogi dela raziskovalk in raziskovalcev. Ker Univerza v Ljubljani letos praznuje 100 let obstoja, bodo vsi dogodki posvečeni temu obeležju. 

 

Projekt »Humanistika, to si ti!« bo otrokom, učencem, študentom, družinam in odraslim nudil mnogo različnih in atraktivnih dogodkov, ki vključujejo predstavitve, izlete, delavnice, razstave, razprave, eksperimente, dneve odprtih vrat, filmski festival in zaključno slavnostno podelitev nagrad z glasbenim koncertom.

 

 

Izvajalci

 Fakultete Univerze v Ljubljani, ki soizvajajo projekt »Humanistika, to si ti!«, in iz katerih prihajajo raziskovalci ter izvajalci aktivnosti:

1. FF – Filozofska fakulteta2. AGRFT – Akademija za gledališče, radio, film in televizijo3. ALUO – Akademija za likovno umetnost in oblikovanje4. FDV – Fakulteta za družbene vede5. BF – Biotehniška fakulteta6. FKKT – Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo7. FRI – Fakulteta za računalništvo in informatiko8. EF – Ekonomska fakulteta9. FE – Fakulteta za elektrotehniko10. FMF – Fakulteta za matematiko in fiziko11. MF – Medicinska fakulteta12. NTF – Naravoslovnotehniška fakulteta13. FFA – Fakulteta za farmacijo14. VF – Veterinarska fakulteta15. FA – Fakulteta za arhitekturo